Opening Gezondheidcentrum America

PRO Groep[Reportage] Van praktijk naar leefhuis

Een bijzondere transformatie onder leiding van PRO Groep

Na een voorbereidingstraject van zes maanden zijn huisarts Ingeborg van Weeghel en verpleegkundig specialist Lenneke Kuijpers per 1 juli 2017 officieel eigenaar van Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk America. Hiermee namen ze het stokje over van PRO Praktijkmanagement, die de praktijk 2,5 jaar in tijdelijk beheer heeft gehad. Huisartsenpraktijk America heeft het afgelopen decennium een flinke transformatie doorgemaakt. Dat wat in 1981 door voormalig huisarts Van Dongen startte als kleinschalig dorpspraktijk, is anno 2017 uitgegroeid tot modern apotheekhoudende praktijk, dat slechts een onderdeel is van het ontwikkelde multidisciplinaire leefhuis ‘Laefhoês America’ waar de praktijk in gevestigd zit.

Thijs van Kempen, directeur PRO Groep: “De transformatie van praktijk naar leefhuis is een bijzonder mooi en leerzaam traject geweest dat zeker niet zonder slag of stoot is gegaan. Dankzij grondlegger Jan van Dongen en de onvoorwaardelijke inzet van tal van gemotiveerde vrijwilligers hebben we met elkaar een fantastisch resultaat neergezet! We zijn letterlijk door vallen
en opstaan wijs geworden en gebruiken deze ervaring nu om toekomstige praktijkmanagers klaar te stomen voor de praktijk. Ik kan dus met recht stellen dat de obstakels die we gekend hebben, achteraf zeer waardevol zijn geweest.”

> Lees of download de volledige reportage