PRO Groep

Micro-Care Nepal

Micro-Care Nepal zet zich in voor het ondersteunen van de bevolking in Nepal. Door twee aardbevingen waardoor het toch al arme land en haar bevolking zwaar is getroffen, is alle hulp welkom en nodig.

Micro-Care Nepal richt zich met name op de meest noodzakelijke hulp, vaak in de vorm van kleinschalige projecten. Denk hierbij aan hulp bij het organiseren van (tijdelijk) onderdak, voeding, kleding, educatie en gezondheid. Dit alles gebeurt op een duurzame manier.

Bekijk hiernaast de video van Micro-Care Nepal, waarin enkele projecten in beeld worden gebracht. 

Al sinds het allereerste begin krijgt Micro-Care Nepal ondersteuning van PRO Groep. In 2015 maakte PRO Groep de oprichting van Micro-Care Nepal mede mogelijk. Sindsdien heeft PRO zich voor langere tijd verbonden als één van de belangrijke sponsoren. Door deze sponsoring kan Micro-Care Nepal kleinschalige, maar effectief hoogwaardige lokale hulp bieden op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en werkgelegenheid.

Vraag je je na de bovenstaande video nog af waarom PRO Groep sponsor is van Stichting Micro-Care Nepal? We leggen het graag uit!

“Toen Nanco en ik in 2008 PRO begonnen, waren het lastige tijden. Enkele maanden na onze start sloeg de crisis toe en onze activiteiten, voornamelijk gebaseerd op werving & selectie van kandidaten en invulling van werkgeverschap voor bedrijven en instellingen, kwamen meteen onder zware druk te staan. Gelukkig hadden wij al snel enkele opdrachtgevers waarmee wij overeenkomstige normen en waarden hadden”, vertelt Thijs. Pim Horvers, destijds werkzaam op de HR-afdeling van een grote IT-producent was zo`n opdrachtgever waarmee Nanco en Thijs al snel een hechte band en wederzijds respect opbouwden. Nanco: “Toen Pim in 2009 aangaf een wereldreis te gaan maken, hielden wij goed contact. Pim hield ons op de hoogte van zijn ervaringen middels zijn prachtige foto`s en verhalen. Toen Pim arriveerde in Nepal waren wij, net als hij, zwaar onder de indruk van de druk waar het land mee geconfronteerd werd door de zware aardbevingen die het land troffen.”

Op het moment dat Pim weer in Nederland was, vertelde hij Nanco en Thijs dat hij Stichting Micro-Care Nepal op ging richten. “Wij voelden ons meteen verbonden en hebben financieel en organisatorisch meegewerkt aan de oprichting van zijn stichting”, aldus Thijs. “Een verbintenis om ook bij te dragen aan gebieden waar de voorzieningen niet zo vanzelfsprekend zijn als voor ons hier in Nederland.”

Nanco vult aan: “Door de jaren heen is de vriendschap met Pim, en later met zijn vrouw Samjhana, alleen maar gegroeid en kunnen wij ons met hele grote trots verbonden voelen met Stichting Micro-Care Nepal. Het is echt bewonderingswaardig om te zien hoe Pim en Samjhana alles doen om hulp te bieden voor hen die op afgelegen gebieden wonen. In deze gebieden is er geen toegang tot zorg en educatie. Ook zijn de grotere NGO’s hier niet actief.”

“De verhalen, foto’s en video’s, maar ook hoe Pim en Samhjana zijn als mens, zorgen ervoor dat wij bij deze stichting één ding zeker wisten: iedere donatie komt hier op de juiste plek terecht en wordt besteedt aan mooie, zinvolle projecten. Dit betreft projecten die een bijdrage leveren aan onderwerpen waar ook alle collega’s van PRO Groep dagelijks mee bezig zijn: gezondheidszorg, onderwijs en werkgelegenheid.”